Prachtige ervaringen van ouders

'Een warme welkome deken, je mag hier kind zijn...'
Augustus 2014 is Sanne op Genne gekomen. Beste stap ooit. Op haar andere school sneeuwde ze onder. Toen we van Genne hoorden, was de afspraak zo gemaakt. Wij waren meteen verkocht. Na het eerste bezoek was ook Sanne enthousiast. Nu, een half jaar verder, zingt, danst en lacht Sanne weer. De uitspraak “Gun je kind Genne” kon niet passender zijn. Deze school biedt een warme welkome deken, ze neemt je zoals je bent, en je mag kind zijn. Het onderwijs wordt gegeven op een fijne betrokken, creatieve manier, waarin het sociale aspect hoog in het vaandel staat. En dat allemaal op een prachtige lokatie, waar de kinderen naar hartelust buiten kunnen spelen.
Wij, pap en mam en Sanne natuurlijk, zijn enorm dankbaar dat Genne op ons pad is gekomen.
Gerco, Marieke en Sanne Zondervan

'Ze zeggen dat ze op de leukste school ter wereld zitten...'
Lennart en Pepijn zijn in groep 3 en 2 gestart op OBS Genne. Daarvóór zaten ze allebei in een veel te grote groep op een school in Berkum. Daar hadden ze het weliswaar naar hun zin, maar ze "sneeuwden onder" en hadden er heel veel moeite om zich te kunnen concentreren in de grote en drukke klassen.
Het was een grote stap hen van hun school "om de hoek" te halen!  Die beslissing hebben we niet in 5 minuten genomen. Via-via hoorden we van het bestaan van OBS Genne en ook dat de school zeer goed bekend staat. Na één keer kijken in de les waren wij als ouders al verkocht. De jongens mochten een ochtend meedraaien om te kijken of ze het leuk vonden; ook zij waren (gelukkig!) meteen om.
Inmiddels hebben ze twee volle schooljaren achter de rug op Genne en zeggen ze allebei dat het de "leukste school ter wereld" is:-).  Als ouders zijn wij heel blij met de enthousiaste en gedreven leerkrachten, de individuele aandacht voor de kinderen en met alles wat de kinderen buiten het reguliere lesaanbod meekrijgen op school.
Willem en Marijke Claessens

'Elke morgen staat hij te springen om naar school te gaan!'
Wij hebben met ingang van schooljaar 2014/2015 gekozen voor OBS Genne omdat Levi het niet naar zijn zin had op zijn toenmalige school. Na vele inspanningen van school en ons als ouders hebben we afgelopen zomer besloten om Levi met ingang van het nieuwe schooljaar op Genne te laten starten.
Levi staat elke morgen te springen om naar school te mogen en gaat eindelijk weer met plezier naar school. Als we Levi vragen wat hij zo leuk op Genne vindt dan zegt hij: “Alles is op Genne beter dan op mijn andere school. Maar het aller beste op Genne is dat het lekker rustig is in de klas. Ook mag ik ALLES  vragen aan de juf en mogen we heel veel buiten spelen!”
Wat ons het meest aanspreekt op Genne is de ongedwongen sfeer die er heerst op school. Levi wordt gezien door de leerkrachten en daardoor heeft hij weer zelfvertrouwen gekregen om te kunnen leren. We zijn er erg blij mee. Door het ingenieuze carpool systeem waar bijna alle ouders aan deelnemen is de afstand ook geen belemmering meer. Drie keer in de week halen of brengen we enkele kinderen van of naar school. Tot op heden zijn we vreselijk gelukkig met onze keuze! En raden elke ouder aan om je kind Genne te gunnen!
Edwin Boonsta, José van Ardenne en Levi Boonstra

'Hij heeft nu zelfvertrouwen...'
Wauw wat een ander kind heb ik nu … Wat we ons kind gunden? Rust, ruimte, gezien worden en zich zelf kunnen zijn zodat deze belangrijke facetten ook tot uiting konden komen in zijn persoonlijke ontwikkeling. De stap om over te stappen was erg lastig, waar doe je goed aan? Wat is goed voor onze zoon? Maar nu kan ik zeggen: hebben we ons hier zo druk om gemaakt? Djem is zo'n open en vrolijk mannetje geworden en gaat met veel plezier naar school! Hij heeft hier op school zulke enorme grote stappen gemaakt in onder andere zijn zelfvertrouwen waardoor hij nu ook durft te lezen en durft fouten te maken. Hij wordt gezien zoals hij is en krijgt ruimte voor zijn eigen ik.
Nicolet Koetsier